A-  A+
Ik wil persoonlijk advies Stel hier jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Mijn Kinddossier

Afbeelding: cursus kinderen

Op het consultatiebureau heeft ieder kind een eigen digitaal dossier waarin de groei en ontwikkeling worden bijgehouden. Vanaf 22 februari 2017 kun je ook als ouder, met je DigiD, op elk moment van de dag inloggen in een deel van het dossier van je zoon en/of dochter via Mijn Kinddossier.

Hoe het werkt:
Open op je computer, smartphone of tablet Mijnkinddossier.nl.

Link: href=

Log vervolgens in met je DigiD, bij voorkeur met SMS-functie in verband met de veiligheid. Als je bent ingelogd, vind je onder het tabblad Mijn Kind de volgende gegevens en informatie over jouw zoon en/of dochter:

 • Groei 
  Op het consultatiebureau wordt je kind regelmatig gemeten en gewogen en laten wij je het groeidiagram zien. Het groeidiagram kun je op elk gewenst moment inzien.
   
 • Vaccinaties 
  Op het consultatiebureau houden wij de vaccinaties van je kind bij. Deze informatie kun je op elk gewenst moment inzien.
   
 • Dagboek 
  In Mijn Kinddossier kun je een dagboek bijhouden. Mijlpalen zijn altijd leuk voor later! Het eerste tandje, de eerste stapjes en de eerste woordjes. Het dagboek is alleen door jou in te zien en niet door anderen.
   
 • Informatie en advies 
  Als je advies hebt gekregen op het consultatiebureau, dan kan het prettig zijn om dat advies later nog eens terug te lezen. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige schrijft het advies op aan het eind van je afspraak. Dit zie je terug in Mijn Kinddossier. Via Mijn Kinddossier kun je folders of websites vinden om je te ondersteunen bij je vragen en de opvoeding van je kind.
   
 • Mijn kinderen 
  Op deze pagina kun je zelf een foto van je kind(eren) toevoegen.
   
 • Mijn gegevens 
  Omdat we graag met je in contact blijven, vragen wij om je telefoonnummer en e-mailadres actueel te houden. Dit kun je hier doen.  Je vindt hier alleen jouw gegevens, de andere ouder moet zelf met zijn/haar DigiD inloggen om zijn/haar gegevens te wijzigen.

 

Goed om te weten:
Mijn Kinddossier is alleen toegankelijk voor jou als ouder met behulp van je DigiD en voor Yunio Jeugdgezondheidszorg. Dus niet voor andere zorgverleners. DigiD is een veiligheidstechniek die door meerdere overheidsdiensten wordt gebruikt.

Het wel of geen toegang verlenen is gebaseerd op het ouderlijk gezag. De juridische kaders zijn opgenomen in de bijlage 1. Overigens gelden deze juridische kaders niet alleen voor toestemming toegang Mijn Kinddossier, maar ook voor toestemming inzage van het digitale dossier.

Wil je meer informatie of heb je vragen over Mijn Kinddossier dan kan je dit bespreken op het consultatiebureau of een mail sturen naar mijnkinddossier@yunio.nl

Meest gestelde vragen
Heb je een vraag over Mijn Kinddossier? Bekijk dan hier de antwoorden op de meest gestelde vragen of stuur een e-mail naar mijnkinddossier@yunio.nl.