A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Borstvoeding, zeg het maar!

29-09-2011

Borstvoeding zeg het maar! Dat is dit jaar het thema van het Wereld Borstvoeding Week. Dit maakt duidelijk dat goede communicatie essentieel is. 

Geschiedenis
Ieder jaar wordt er door de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO/ UNICEF) een thema geïntroduceerd voor de Wereld Borstvoeding Week. De thema’s zijn voor de hele wereld gelijk. Ieder jaar vindt de Wereld Borstvoedingweek plaats in de eerste week van oktober.
De slogan van dit jaar is: Borstvoeding, zeg het maar!
Goede communicatie is essentieel om bijvoorbeeld uit te leggen aan (aanstaande) ouders waarom borstvoeding ertoe doet, om kennis te verspreiden en voorlichting te geven, om een lans te breken voor ontspannen kolven op de werkplek of om over te brengen dat langer voeden dan zes of negen maanden heel gewoon is.
Goede begeleiding kan de duur van de borstvoedingsperiode verlengen. Vanuit gezondheidsoogpunt wordt geadviseerd om tot de leeftijd van zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven en daarna zolang moeder en kind dit prettig vinden. Het doel van Yunio is om het aantal kinderen dat borstvoeding krijgt te vergroten en de duur van de borstvoedingsperiode te verlengen, met respect voor individuele keuzes van de cliënten.

Yunio voor professionele begeleiding bij borstvoeding
Yunio kraamzorg en jeugdgezondheidszorg verzorgt professionele begeleiding bij borstvoeding. Yunio is een borstvoedingsvriendelijke organisatie en is in het bezit van het UNICEF/WHO certificaat (www.zorgvoorborstvoeding.nl). De zorgverleners moeten kunnen luisteren, inleven en adviseren. Zij zorgen dat ze bijgeschoold blijven en protocollen naleven.

Meer informatie?
Voor meer info over borstvoeding en over de themabijeenkomsten borstvoeding voor aanstaande ouders, kijk op www.yunio.nl of bel 0900-9864 (10 ct/min).
Voor meer info over de Wereld Borstvoeding Week, kijk op www.borstvoeding.nl.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail