A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Home-Start Achterhoek en Lochem viert 15 jarig bestaan

27-06-2014

Getrainde vrijwilligers van het opvoedondersteuningsprogramma Home-Start zijn 15 jaar geleden voor het eerst ingezet om gezinnen met jonge kinderen ondersteuning te bieden. Op 12 juni werd dit uitgebreid en feestelijk gevierd in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Voor het ochtendprogramma waren vrijwilligers, verwijzers, oud-coördinatoren, wethouders en beleidsmedewerkers van de negen betreffende gemeenten uitgenodigd. Tijdens de ochtend werd veel aandacht besteed aan wat er in die 15 jaar allemaal is gebeurd, zoals de enorme groei van het programma, de uitbreiding van één naar negen gemeenten en de ruim 570 gezinnen die in die 15 jaar ondersteuning hebben gekregen van vrijwilligers.

De dagvoorzitter Jolanda Verkade, gaf in haar terugblik op 15 jaar Home-Start Achterhoek en Lochem aan hoe belangrijk het is dat Home-Start steeds meer gezinnen kan ondersteunen gezien het effect op de ouders en de kinderen. Wetenschappelijk is aangetoond dat Home-Startondersteuning een positief effect heeft op de opvoedsituatie en op het welbevinden van ouders en kinderen.

Home-Start is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut en hoort bij de achttien meest effectieve programma’s in de jeugdzorg. En daarbij is nu sinds april 2014 Home-Start erkend als ‘best practice’ door het Europees platform voor Investeren in Kinderen, een initiatief van de Europese Unie. Dit is een prachtige beloning voor de inzet van alle ouders, vrijwilligers en coördinatoren.

Na de terugblik volgde een gelegenheidscabaret van de “ Impro-moeders “.
De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch op het terras onder de bomen, met uitzicht op de IJssel. Vrijwilligers en genodigden konden daar met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen. Het middagprogramma was speciaal voor de vrijwilligers, met inspirerende, muzikale en ontspannende workshops. Een bedankje voor hun enthousiaste inzet, warme betrokkenheid en fijne samenwerking. Onder het genot van een drankje werd de dag afgesloten.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail