A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Home-Start wordt uitgebreid met Home-Start+

03-03-2016

Home-Start+ is een aanvulling op het succesvolle Home-Start en biedt opvoedingsondersteuning door vrijwilligers aan gezinnen met kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Uit toenemende vraag blijkt dat er behoefte is aan deze vorm van ondersteuning, Home-Start richtte zich voorheen alleen op de doelgroep 0 tot 7 jaar. Het doel van beide projecten is het ondersteunen van ouders bij de opvoeding van hun kinderen en/of het vormgeven aan hun gezinsleven. Home-Start leidt tot verbetering van het welzijn van zowel ouders als kinderen en daarmee worden ernstige problemen voor opgroeiende kinderen voorkomen.

Wil jij op basis van gelijkwaardigheid, ouders van jonge gezinnen helpen weer in hun eigen kracht te komen? Heb jij oog voor dingen die goed gaan en geef je daar graag een compliment over? Als je dan ook nog ervaring hebt als ouder of opvoeder, ben jij als vrijwilliger bij Home Start op de juiste plaats!

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?
Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. De stap naar professionele hulpverlening is (nog) niet nodig, maar ondersteuning zou heel welkom zijn. Dan kan het een opluchting zijn als iemand tegemoet kan komen aan de behoeften en vragen die er zijn, tijd en aandacht geeft en benadrukt wat er wel goed gaat. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat familie, buren of vrienden daarin behulpzaam kunnen zijn. In een dergelijke situatie kan een vrijwilliger van Home-Start uitkomst bieden.

Hoe en wanneer wordt de vrijwilliger ingezet?
Na het volgen van een voorbereidingscursus wordt de vrijwilliger gekoppeld aan een gezin. De vrijwilliger maakt de keuze bij welke doelgroep hij/zij ingezet wil worden De vrijwilliger bezoekt het gezin 2-3 uur per week. Elk gezin komt in aanmerking, ongeacht inkomen, nationaliteit, geloof of gezinssamenstelling. De ondersteuning is gratis. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld wel vragen wij ervaring met opvoeden.

Professionele begeleiding
Op 5 april start een cursus voor nieuwe vrijwilligers. Deze cursus wordt gegeven op dinsdag, in vijf opeenvolgende weken. Ook na de cursus worden de vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator.

Home-Start biedt vrijwilligers voldoening, zelfontplooiing, werkervaring, gezellige contacten met andere vrijwilligers en een onkostenvergoeding.

Meer weten?
Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger, maar ook als gezinnen ondersteuning willen, kan men contact opnemen met de coördinatoren van Home-Start Achterhoek:
Thea Staffhorst 06 22976506, t.staffhorst@sensire.nl, Will Schippers 06 12998606, w.schippers@yunio.nl  of via Yunio (Home-Start is een onderdeel van Yunio jeugdgezondheidszorg) 0900-98 64, e-mail info@yunio.nl en www.yunio.nl.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail