A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Home-Start wordt uitgebreid met Home-Start+

10-02-2016

Vanaf 1 januari 2016 wordt Home-Start uitgebreid met Home-Start+. Home-Start+ is een vervolg op het succesvolle Home-Start (gezinnen met kinderen van 0 tot 7 jaar) en biedt opvoedingsondersteuning door vrijwilligers aan gezinnen met oudere kinderen (7  t/m 14 jaar).

Het  doel van de ondersteuning is om rust en ruimte te creëren door de druk van de ketel te halen bij het gezin. Hierdoor komen oplossingen in zicht. Een vrijwilliger heeft tijd om te luisteren, kan wat extra aandacht voor de kinderen hebben en een handje meehelpen met praktische zaken. Er wordt vraaggericht gewerkt door de vrijwilligers, ouders geven zelf aan waar de behoefte ligt aan ondersteuning in hun gezin.

Home-Start+ wordt in een aantal gemeenten al aangeboden. Alle vrijwilligers van Home-Start+ hebben opvoedervaring en volgen een voorbereidingstraining. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator. Vrijwilligers zijn in het bezit van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Met de steun van vrijwilligers wordt er vaak een negatieve spiraal doorbroken en komt er weer lucht en ruimte voor gezelligheid in het gezin. Ouders en kinderen voelen zich prettiger en gaan positiever met elkaar om.

Home Start is in de Achterhoek en Lochem al bijna 17 jaar actief en wij zijn erg blij dat we Home Start+ ook kunnen gaan aanbieden. De voorbereidingen daartoe zijn in volle gang en het voornemen is om per 1 april met Homestart + te kunnen starten.

Heb je vragen, neem dan gerust contact op met één van de coördinatoren van Home Start.
Will Schippers, tel: 06-12998606, e-mail: w.schippers@yunio.nl
Thea Staffhorst, tel: 06-22976506, e-mail: t.staffhorst@sensire.nl
Tonny Koenders, tel: 06-12576406, e-mail: t.koenders@yunio.nl
Charlotte Boelens, tel : 06-10801276, e-mail: c.boelens@yunio.nl
Rianne Stemerdink,  tel: 06-20958457, e-mail: r.stemerdink@sensire.nl
Madelon Misasa,  tel. : 06-10123745, e-mail: m.misasa@sensire.nl

Voor meer info over Home-Start en Home-Start+ bekijk de website www.home-start.nl

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail