A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Open dag gezondheidscentrum de Nassau in Aalten

11-09-2014

Aanstaande zaterdag, 13 september, is er van 10.00 – 14.00 uur een open huis in Gezondheidscentrum de Nassau in Aalten. De verschillende zorg- en welzijnsorganisaties die in het gezondheidscentrum zitten, stellen zich dan voor. Het voormalig gemeentekantoor heeft een facelift ondergaan en biedt nu ruimte aan sfeervolle praktijkruimtes voor gezondheidsdiensten.

Wat is er te doen?
Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Er is de mogelijkheid om een korte voetreflexzonetherapie te ervaren, demonstraties van hulpmiddelen of van de mogelijkheden van zorg op afstand bij te wonen, een demonstratie met de drukmeetplaat te volgen, een spierkrachttest te doen, een gratis rollatorcheck uit te laten voeren en de bloeddruk te laten testen. Voor de allerkleinsten is er een poppen/teddybeerconsultatiebureau. Natuurlijk kunt u tijdens de open dag de professionals ontmoeten die informatie geven over de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn.

Welke organisaties zitten er in het gezondheidscentrum?
De volgende organisaties zijn te vinden in het gezondheidscentrum:

FysioAalten, met specialisaties als manuele therapie, kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie, kaaktherapie en thuiszorgfysiotherapie. Maar ook (sport) revalidatie, ZwangerFit® en behandeling van ouderdom gerelateerde klachten.

Podotherapie Hanenburg, waar u met de volgende klachten terecht kunt: Pijn- en/of vermoeidheidsklachten aan voeten, benen, heupen en rug, allerhande nagelproblematiek, afwijkende stand tenen, klachten en wondproblematiek a.g.v Reuma, Diabetes, stabiliteitsproblemen bij kinderen en ouderen en klachten tijdens of na sport.

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, waar cliënten terecht kunnen voor wonen, welzijn, zorg en behandeling (met name van ouderen). Zowel thuis als in de groepswoningen, verpleeghuizen, woningen met zorg en dagcentra.

Logopedie, waar kinderen met spraak-, taal-, gehoor- en/of slikproblemen geholpen worden door ervaren logopedisten.

Ergotherapie, waar kinderen en volwassenen behandeld, geadviseerd en ondersteund worden met als doel zo optimaal mogelijk dagelijkse handelingen uit te kunnen voeren in de eigen omgeving.

Huisartsenpraktijk dr. Kluitman, naast de vertrouwde huisartszorg, biedt de huisartsenpraktijk de mogelijkheid voor gespecialiseerde onderzoeken (hartfilmpjes, longfunctiemetingen, onderzoek bloedvaten). Ook leveren ze extra zorg voor chronische patiënten (bv diabetes en binnenkort COPD). 

Yunio jeugdgezondheidszorg biedt alle ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar een aantal diensten aan, waarvan het consultatiebureau de meest bekende is.

Sensire thuisbegeleiding ondersteunt mensen met problemen van psychosociale, psychische en relationele aard met praktische hulpverlening. Denk aan opvoedingsondersteuning, videobegeleiding, of begeleiding bij het organiseren van de huishouding/ financiën en of administratie

Streekziekenhuis Koningin Beatrix staat voor veilige en betrouwbare zorg van hoge kwaliteit. Naast bloedafname en monsterafgifte kunnen mensen in het gezondheidscentrum ook terecht voor fundusscreening, uitgevoerd door de afdeling Oogheelkunde van het SKB.

Sensire maatschappelijk werk helpt mensen die vastlopen in hun eigen leven en er zelf niet goed uitkomen. Samen met de cliënt brengt de maatschappelijk werker het probleem in kaart en maakt een plan van aanpak dat aansluit bij zijn of haar specifieke situatie.

Praktijk Jeannette Harbers is medisch pedicure. Zij is gespecialiseerd in de voetverzorging bij mensen met een risico of ernstige klachten. Ook geeft zij voetreflexzonetherapie, een therapie het lichaam stimuleert om afvalstoffen beter kwijt te kunnen.

Sensire wijkzorg komt voor verzorging of verpleging bij mensen thuis. Ook in de nacht of bij complexe verpleegkundige zorg, zoals sondevoeding, wondzorg, oncologiezorg en medicijnpompjes.

Meer informatie
Gezondheidscentrum de Nassau bevindt zich aan de Nassaustraat 5 in Aalten. Parkeren is op deze dag ook mogelijk bij het activiteitencentrum de Pol en bij Figulus Welzijn de Ahof. Er zijn nog enkel praktijkruimtes beschikbaar voor aanbieders in de gezondheidszorg!

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail