A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Reactie Yunio op uitzending EenVandaag over veiligheid injectienaalden

24-03-2015

Met dit bericht informeren wij u over onze kernboodschap die wij als reactie geven op (pers)vragen rond het item dat EenVandaag gisteren uitzond over onveilige injectienaalden die gebruikt worden.

Op 23 maart 2015 besteedde het televisieprogramma EenVandaag aandacht aan de veiligheid van injectienaalden. Het gaat over injectienaalden van het merk Terumo die onder andere meegeleverd worden in de verpakking van het BMR- en het hepatitis B-vaccin. Volgens het televisieprogramma is er een probleem met de lijm in de naalden. Deze zou onvoldoende uitgehard zijn waardoor mogelijk lijm vrijkomt en dan mee ingespoten wordt. De IGZ onderzoekt op dit moment of het probleem zich voordoet en in welke mate dat een mogelijk gezondheidsrisico kan opleveren.

Yunio wil uiteraard met veilige naalden werken, we gebruiken Terumo voor geen enkele vaccinatie meer. Wij wachten het onderzoek van het RIVM af met betrekking tot dit onderwerp. Voor de meest actuele informatie hierover verwijzen we u door naar de website van het RIVM of van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.  U kunt ook rechtstreeks naar de  veelgestelde vragen over Terumo of bellen met het landelijk informatiepunt via 0800 - 0480. 

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail