A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Routekaart als hulpmiddel

19-02-2016

Voor ouders, huisartsen, kinderartsen en wijkteams is het niet altijd duidelijk waar zij terecht kunnen als er vragen zijn over de ontwikkeling van het jonge kind van 0 tot 4 jaar. De organisaties Sensire/Yunio, MEE/Integrale Vroeghulp, Lindenhout en Zozijn hebben de handen ineen geslagen en hiervoor een routekaart ontwikkeld. De routekaart is een hulpmiddel bij het zoeken naar passende zorg en begeleiding bij ontwikkelings- en gedragsproblemen bij jonge kinderen.

Vroegsignalering
Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar manier, maar soms valt een kind op door een tekort aan vaardigheden of door zijn gedrag. Als een kind zich anders of langzamer ontwikkelt in vergelijking met andere kinderen, is het begrijpelijk dat ouders zich zorgen maken. Het is belangrijk dat hun kind met een (mogelijke) ontwikkelingsachterstand zo vroeg mogelijk goede zorg krijgt en dat de ouders ondersteund worden om de juiste beslissingen voor hun kind te nemen. Signalen thuis, maar ook op school of van de kinderopvang kunnen aanleiding zijn om hulp in te zetten. Door tijdig in te springen kunnen problemen, ook op latere leeftijd, mogelijk worden voorkomen. Ouders en professionals weten vaak niet goed waar ze het beste met hun vragen kunnen aankloppen.  

De routekaart
Om meer duidelijkheid te geven waar ouders en professionals terecht kunnen is de routekaart  ontwikkeld. Op de routekaart staan verschillende instanties waar naar verwezen kan worden.

De routekaart is op te vragen via de e-mail: jeugdhulp@zozijn.nl of telefonisch via 06 -  10897262.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail