A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Wereld Borstvoeding Week - Een streven voor het leven!

30-09-2014

“Een streven voor het leven”!” Dat is dit jaar het thema van het Wereld Borstvoeding Week van 27 september tot en met 5 oktober 2014.

Elk jaar, rond de 40ste week, wordt de Wereld Borstvoeding Week georganiseerd. Gedurende deze week staat het belang van borstvoeding in verschillende landen van de wereld in de kijker.

Het thema is dit jaar Borstvoeding: een streven voor het leven. It’s a winning goal. Met andere woorden; door meer en langer borstvoeding te geven, valt er bij de gezondheid van moeder en kind veel winst te behalen. Zo heeft de moeder op de langere termijn minder kans op ziektes als osteoporose en borstkanker. Het kind heeft op de langere termijn minder kans op onder andere eczeem en een te hoge bloeddruk. Op de momenten dat moeders geen contact met kraamzorgorganisaties meer hebben, wordt de steun van ervaringsdeskundigen - zoals andere borstvoedende moeders - essentieel.

Ondersteuning door Yunio
Ondersteuning om langer te kunnen voeden kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zo is Yunio actief in diverse Babycafé’s, in de gehele regio. Deze cafés bieden moeders - maar ook vaders of grootouders - de gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Er is ook een gastvrouw aanwezig, in ieder café is dat anders georganiseerd.

Gastvrouwen kunnen zijn: een kraamverzorgende, vrijwilliger, verpleegkundige uit een ziekenhuis, assistente van een verloskundige of een lactatiekundige of een jeugdverpleegkundige. 

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail