A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Yunio organiseert de cursus ‘Peuter in Zicht’ in Lochem

30-09-2011

De cursus “Peuter in Zicht’ is bedoeld voor ouders van kinderen van nul tot vier jaar en wordt georganiseerd door Yunio in heel Oost-Gelderland. In deze cursus leren ouders hoe ze kunnen inspelen op het gedrag en de ontwikkeling van hun peuter. Ouders krijgen informatie en leren vaardigheden om toe te passen tijdens het opvoeden.

Tijdens de peuterleeftijd verandert veel
Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razendsnel. Het gedrag van peuters kan voor ouders soms moeilijk zijn. Door de vele veranderingen gaat het er thuis soms stormachtig aan toe.
Als kinderen tussen de twee en vier jaar zijn zetten ze een aantal grote stappen in de ontwikkeling. Het belangrijkste is dat een kind zich gaat realiseren dat hij/zij een eigen persoon is en niet een verlengstuk van zijn ouders. Dat betekent ook dat zij/zij zijn eigen wil steeds meer ontdekt en op sommige momenten deze eigen wil ook laat gelden. Een peuter met een driftbui in de supermarkt is een bekend verschijnsel en de onmacht van de ouder op dat moment ook.

Peuter in Zicht
Al met al een moeilijke periode voor ouders en peuter, maar wel een belangrijke fase in de ontwikkeling. Hoe kunnen ouders inspelen op het gedrag en de ontwikkeling van hun peuter?
Daarvoor is de cursus ‘Peuter in Zicht’ ontwikkeld. In deze cursus krijgt men informatie over de ontwikkeling van de peuters en worden vaardigheden besproken die ouders kunnen toepassen bij het opvoeden van hun peuter. U kunt ook uw eigen situaties en vragen inbrengen. In de oudergroep proberen we dan een antwoord te vinden dat bij u, uw kind en uw situatie past.

Praktische informatie
De cursus Peuter in Zicht bestaat uit vier bijeenkomsten op 2, 9, 19 en 23 november 2011. De cursus wordt van 20.00 uur tot 22.00 uur gehouden in Lochem, Nieuwstad 5-7-9. De kosten voor de cursus bedragen € 40,- voor iemand die alleen komt en € 60.- voor stellen. Voor informatie en aanmelding kan men tussen 8.00 en 13.00 uur contact opnemen met de planning van de jeugdgezondheidszorg via telefoonnummer (0314) 35 77 46. Ook kan men mailen naar planning.jgz@yunio.nl. Voor meer informatie kan men terecht op www.yunio.nl

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail