A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Zin in vrijwilligerswerk? Word Kindertaalcoach

27-09-2018

Voor wie op zoek is naar vrijwilligerswerk biedt Yunio de mogelijkheid gezinnen te ondersteunen. Het gaat om taalondersteuning in gezinnen met minimaal één kind in de leeftijd van ongeveer twee tot zes jaar. Het doel is de ontwikkelingskansen van deze kinderen te vergroten en ook hun kansen op een goede schoolloopbaan te optimaliseren.

De kindertaalcoach is een speciaal opgeleide vrijwilliger. Deze bezoekt wekelijks, één tot drie uur, een anderstalig gezin om op praktische wijze samen met het kind, ouders en eventuele broertjes en zusjes invulling te geven aan taalstimulering in het gezinsleven. Het voor-doen en het samen-doen speelt een belangrijke rol. Hierbij valt te denken aan voorlezen, taalspelletjes, samen met moeder thee drinken en een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de kinderboerderij. Gedurende zo'n bezoek wordt er Nederlands gesproken. Kortom, de kindertaalcoach draagt eraan bij dat in het gezin een rijke taalomgeving ontstaat.

Affiniteit met buitenlandse culturen en kleine kinderen
Als vrijwilliger Kindertaalcoach ben je woonachtig in de gemeente Winterswijk. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld, echter men behoort wel affiniteit te hebben met buitenlandse culturen en kleine kinderen. De filosofie is dat mensen een schat hebben aan ervaringen, bekwaamheden, deskundigheid en kennis, maar bovenal beschikken over menselijke kwaliteiten zoals optimisme, zorgzaamheid, humor, vriendelijkheid en flexibiliteit. Yunio gebruikt vooral deze kwaliteiten.

Training
De vrijwilligers krijgen een vijfdaagse training, gericht op de taalontwikkeling, maar ook op het omgaan met de ouders. Deze zal starten op donderdag 18 oktober van 9.00 tot 12.00 uur. Tevens bieden we gezellige contacten met andere vrijwilligers, ondersteuning en professionele begeleiding door een Kindertaalcoach coördinator en een onkostenvergoeding.

Meer informatie of aanmelden?
Wil je graag nog wat meer informatie?  Of wil jij je aanmelden als Kindertaalcoach. Neem gerust contact op met Rianne Stemerdink via r.stemerdink@sensire.nl of telefoonnummer 06 – 20 95 84 57.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail