A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Samen en persoonlijk

Afbeelding: kraamzorg_3

Jeugdgezondheidszorg

"Tien dagen na de geboorte van onze zoon Sem, kwam de jeugdverpleegkundige op huisbezoek. Sem werd gewogen en ik kon mijn vragen over de borstvoeding aan haar stellen. Na een maand ging ik met hem naar het consultatiebureau voor de lichamelijke controle en na twee maanden voor zijn eerste inenting. Weer kon ik allerlei vragen stellen. En dat vind ik nou zo prettig, want wij maakten ons wat zorgen over de taal- en spraakontwikkeling van onze driejarige dochter Iris. Gelukkig kon de jeugdverpleegkundige me geruststellen."

Yunio jeugdgezondheidszorg ondersteunt en adviseert ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. In deze periode bezoek je meerdere keren het consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige en jeugdarts volgen de ontwikkeling van je kind en houden die bij in het dossier. Zij kijken bijvoorbeeld naar lengte, gewicht, de hoofdomtrek en de lichamelijke en psychosociale ontwikkeling. Ook wordt je kind op het consultatiebureau gevaccineerd tegen een aantal ziektes.

De jeugdverpleegkundige komt na de kraamtijd op huisbezoek om kennis te maken. Je krijgt informatie over het consultatiebureau en een uitnodiging om het gehoor van je baby te laten testen. Tijdens de afspraken op het consultatiebureau kun je al je vragen stellen over verzorging, voeding, veiligheid en de opvoeding. Als je tussendoor nog advies wilt, kun je altijd langskomen op het inloopspreekuur of een extra afspraak maken.

Samenwerking
Yunio jeugdgezondheidszorg werkt samen met de maatschappelijk werkers, thuisbegeleiders en diëtisten van Sensire. En ook met Yunio kraamzorg, kinderopvang en peuterspeelzalen en de GGD. Yunio is één van de partners binnen een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Samen kunnen we vragen oplossen en tijdig reageren als er toch een probleem ontstaat. Als dat nodig is, verwijst de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige je door naar een andere hulpverlener. Yunio jeugdgezondheidszorg werkt met de verwijsindex risicojongeren .

Meer informatie?
Kijk links bij 'Ook handig voor u?' voor meer informatie over het consultatiebureau, vormen van extra ondersteuning bij het opvoeden, vragen bij het opvoeden en borstvoeding. Bij het kopje Centrum voor Jeugd en Gezin vind je de website van het CJG in je regio. 

Ook kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via telefoonnummer 0900 - 98 64. Via dit nummer kun je onze verpleegkundigen bereiken aan wie je vragen kunt stellen over de ontwikkeling, opvoeding, verzorging en voeding van je kind.   

 

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail