A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

In het belang van spraak- en taalontwikkeling

Afbeelding: website gehoortest

De gehoortest

Het gehoor is van groot belang voor de spraak- en taalontwikkeling van je baby. Om vast te stellen of je baby goed hoort, wordt al in de eerste levensmaand een gehoortest afgenomen.

Deze test heet de gehoorscreening bij pasgeborenen. Een gespecialiseerde medewerker voert de gehoortest uit. Je baby krijgt een klein dopje in het oor. Het dopje is verbonden met een meetapparaatje, dat het gehoor van je baby meet. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan deze korte animatie van het RIVM.

Tijdens het eerste huisbezoek ontvang je voor deze gehoortest een aparte uitnodiging. De gehoortest wordt op één plaats bij jou in de buurt uitgevoerd. Het kan dus zijn dat je wordt gevraagd om voor de test naar een andere plaats te gaan. In Oost-Gelderland wordt de gehoortest afgenomen op de consultatiebureaus in Doetinchem, Eibergen, Terborg, Vorden, Winterswijk en Zutphen.

Lees voor meer informatie de folder 'Gehoorscreening bij pasgeborenen' van het RIVM. Deze folder ontvang je ook op het gemeentehuis bij de geboorte-aangifte.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail