A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Een goed beeld van de ontwikkeling van je kind

Afbeelding: zorg_18

Extra ondersteuning

Soms volstaat een consult bij het consultatiebureau niet om een goed beeld te krijgen van de ontwikkeling van je kind. In dat geval kan de jeugdverpleegkundige extra ondersteuning bieden. Zij kan je telefonisch advies geven, een extra consult op het consultatiebureau regelen of bij je thuis op bezoek komen. Naast dat je meer tijd hebt, is de meerwaarde van een huisbezoek dat het kind in zijn eigen omgeving door de jeugdverpleegkundige wordt gezien. De jeugdverpleegkundige kan je meer over het huisbezoek vertellen. Je kunt natuurlijk ook zelf binnenlopen op onze jeugdverpleekundige inloopspreekuren.

Home-Start en Kortdurende Video-Hometraining
Daarnaast kunnen we je extra ondersteunen met 'Home-Start' en 'Kortdurende Video-Hometraining'. Bij Home-Start kan een vrijwilliger je ondersteunen bij het opvoeden door regelmatig bij je thuis te komen en praktische hulp en advies te bieden. Deze vrijwilligers worden ondersteund door onze professionals.

De Kortdurende Video-Hometraining is een manier om meer grip te krijgen op de opvoeding van je kind. Samen met een opgeleide jeugdverpleegkundige van Yunio bekijk en bespreek je video-opnames van contactmomenten met je kind. De insteek is om die momenten waarop het goed gaat te laten zien, waardoor je dit ook toe kunt passen in andere situaties.

Kijk bij 'Ook handig voor u?' voor meer informatie over Home-Start en Kortdurende Video-Hometraining. Ook zie je daar cursussen voor jouw en je kind - ook een aantal die vanuit maatschappelijk werk worden gegeven - en informatie over maatschappelijk werk.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail