A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Vrijwilligers met professionele ondersteuning 

Afbeelding: zorg_12

Home-Start en Home-Start+

"Als alleenstaande moeder had ik de behoefte om met iemand over alledaagse problemen te praten. Ik kreeg veel ongevraagd advies van mensen uit mijn omgeving, maar kon daar mijn eigen weg niet in vinden. Ik wil serieus worden genomen. En dat gevoel heb ik bij Els. Wij zijn moeders onder elkaar. Ik doe het op mijn manier en Els ondersteunt mij. En al doe ik het anders dan zij deed, we beseffen allebei dat niemand gelijk is: ook twee moeders niet. Niet gelijk, maar wel gelijkwaardig."

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Overbelasting door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden of familie, problemen op het werk, gebrek aan geld of spanningen tussen partners. Meestal lossen deze dingen vanzelf weer op. Soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het oplossen van praktische zaken.

Klik hier voor het interview: Niemand is een supermoeder.

Voor wie is Home-Start bedoeld?
Home-Start en Home-Start+ zijn programma’s voor opvoedingsondersteuning. Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind van 6 jaar of jonger. Home-Start+ is voor gezinnen met ten minste één kind in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Als gezin geef je zelf aan op welke gebieden je steun nodig hebt.

Hoe werkt Home-Start?
Home-Start is een vrijwilligersproject met professionele ondersteuning. Een Home-Start medewerker bespreekt eerst hoe Home-Start je kan helpen. Meestal is dit bij je thuis. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld, die vanaf dat moment regelmatig bij je thuis komt.   Je vragen zijn de basis voor de ondersteuning, praktische hulp en vriendschap die Home-Start te bieden heeft. Vertrouwen in elkaar, daar gaat het bij Home-Start vooral om.

Wat biedt Home-Start jou en je gezin?

  • een vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt
  • persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
  • de kans om contacten te leggen met andere gezinnen
  • iemand die tijd heeft om te luisteren, die een handje helpt bij praktische zaken


Waar is Home-Start actief?
Home-Start komt van oorsprong uit Engeland. Het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) te Utrecht heeft samen met een aantal andere organisaties de ontwikkeling en invoering van Home-Start in Nederland begeleid.
Sinds april 2004 heeft Home-Start een samenwerkingsverband met Yunio. Hierdoor zijn ze actief in een groot deel van het werkgebied van Yunio namelijk de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost Gelre, Montferland, Oude IJsselstreek en Winterswijk. 

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over Home-Start , kun je contact opnemen met onze coördinatoren.
Klik hier voor meer informatie wanneer je als vrijwilliger aan de slag wilt

Doetinchem en Montferland
Patty Polman - Jansen
E-mail: p.polman@yunio.nl 
Telefoonnummer: 06 - 22 97 65 06

Aalten en Winterswijk
Rianne Stemerdink
E-mail r.stemerdink@yunio.nl
Telefoonnummer 06 - 20 95 84 57

Bronckhorst en Lochem
Charlotte Boelens-Crucq
E-mail c.boelens@yunio.n
Telefoonnummer 06 - 10 80 12 76

Berkelland
Madelon Misasa
E-mail m.misasa@yunio.nl
Telefoonnummer 06 - 10 12 37 45

Oude IJsselstreek en Oost-Gelre
Nienke Wolsink
E-mail n.wolsink@yunio.nl
Telefoonnummer 06 - 10 30 67 71

Home-Start is ook bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Yunio 0900 - 98 64 en het e-mailadres homestartachterhoek@yunio.nl. Via dit telefoonnummer kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Zutphen/ Warnsveld
Home-Start is in de gemeente Zutphen een onderdeel van het Centrum Jeugd en Gezin. Het project wordt uitgevoerd door Humanitas Zutphen. Home-Start Zutphen ondersteunt gezinnen met kinderen van 0 tot 14 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren: Petra Kluck (06 - 20 65 22 72) en Eva Hengstenberg (06 - 81 97 41 77), of via e-mail hs.zutphen@humanitas.nl.

Kindertaalcoach
In Winterswijk is nog een ander vrijwilligersproject: de Kindertaalcoach. Vrijwilligers helpen kinderen die nog niet goed Nederlands spreken bij hun taalontwikkeling.
Klik hier voor meer informatie over zelf als kindertaalcoach aan de slag te gaan.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail