A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

InHuis Steungezinnen: Even wat extra aandacht voor jouw gezin

Zie jij ook weleens door de bomen het bos niet meer? Heb je moeite om maandelijks rond te komen, is er spanning in het gezin of ben je een alleenstaande ouder? Anders dan vroeger is het tegenwoordig moeilijk om hulp te krijgen óf te vragen van familie en vrienden, en dat terwijl je zo geholpen zou zijn met wat extra aandacht voor jou en je kind van iemand in de buurt. Heb je het gevoel dat je overbelast bent en heb je tijd en ruimte nodig om orde op zaken te stellen, maar is er geen hulp? Met het project InHuis Steungezinnen zorgen wij voor een steungezin in de buurt dat jouw gezin tijdelijk kan ontlasten.

Ik ben een alleenstaande moeder. Na mijn scheiding ben ik verhuisd en voel mij soms alleen staan in de opvoeding. Dit valt mij wel zwaar vooral omdat ik ook andere zorgen heb. Mijn kinderen van 3 en 6 jaar gaan iedere week een middag tot na het avondeten naar een steungezin. Dit is voor de kinderen en voor mij allebei heel fijn. Zij kunnen fijn even spelen en krijgen extra aandacht en ik kan even tot rust komen en afspraken maken die makkelijker zijn zonder de kinderen”.

Laagdrempelig
De ondersteuning door een steungezin is geen hulpverlening. Een steungezin biedt ook geen nachtopvang, zoals een pleeggezin. Het zijn mensen – getrouwd of alleenstaand, met of zonder kinderen – die tijd en zin hebben om op vrijwillige basis jouw kind(eren) een dagdeel op te vangen in hun eigen thuissituatie, en zo jouw gezin ondersteunen. Dus geen bijzondere uitstapjes, maar gewoon een kopje thee na school of even naar de speeltuin om de hoek. De kinderen draaien een paar uurtjes mee in een steungezin en kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen. Uitgangspunt is maatwerk: wat heeft een jouw gezin nodig en wat kan een steungezin bieden?

Hoe werkt het? 
InHuis is een vrijwillgersproject met professionele ondersteuning. Na de aanmelding komt een coördinator bij jou thuis om kennis te maken en worden de mogelijkheden besproken. Een koppeling met het gezin dat jou gaat ondersteunen is altijd maatwerk.  Er moet een klik zijn. Het gaat om een positieve samenwerkingsrelatie. Het belangrijkste is dat de kinderen het fijn hebben bij het steungezin.

Waar zijn we actief?
InHuis is actief in de regio Achterhoek. De deelnemende gemeenten zijn: Winterswijk, Berkelland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Aalten en Doetinchem. 

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over InHuis Steungezinnen neem contact op met één van de coördinatoren.
Madelon Misasa: 06 10 12 37 45
Dorien Luesink: 06 57 13 74 25
E-mail: inhuissteungezinnen@yunio.nl

Zelf een overbelast gezin uit de brand helpen? Kijk hier hoe jij steungezin kan worden

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail