A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Meer grip op de opvoeding van je kind 

Afbeelding: zorg_19

Kortdurende Video-Hometraining

Kortdurende Video-Hometraining is een snelle en makkelijk inzetbare ondersteuning bij allerlei opvoedingsvragen. Videobeelden van korte momenten van een spel-, eet- of verzorgingssituatie helpen je als ouder om anders te kijken naar de contactmomenten met je kind. Zo krijg je inzicht in wat je kind wil, voelt, denkt en wat het nodig heeft. Jij krijgt meer grip op de opvoeding van je kind.

Kortdurende Video-Hometraining is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen tot 6 jaar. In een periode van 8 weken tot 3 maanden, worden er door een van onze medewerkers opnames bij je thuis gemaakt op afspraak. Meestal zijn er 1 tot 3 opnames en nagesprekken waarin we samen met jou de beelden terugkijken. De insteek is om die momenten waarop het goed gaat te laten zien, zodat u dit ook toe kunt passen in andere situaties.

Kortdurende Video-Hometraining wordt vaak ingezet als je kind:

  • slecht luistert;
  • slecht slaapt;
  • druk en dwars gedrag vertoont;
  • niet eet;
  • veel aandacht vraagt;
  • ruzie maakt met andere kinderen;
  • veel huilt als baby, maar ook als jonge peuter.
     

Het kan ook preventief worden ingezet. Bijvoorbeeld als je kind te vroeg is geboren en de hechting nog onvoldoende op gang komt.

Kosten en aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan deze ondersteuning bij het opvoeden. Je kunt je aanmelden voor de Kortdurende Video-Hometraining via de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. Of via contact.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail