A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Ontwikkelt mijn kindje zich wel goed?

Afbeelding: website opvoedingsvragen

Vragen over opgroeien en opvoeden

Als ouder loop je wel eens tegen vragen over het opgroeien en de opvoeding van je kind aan, waar je even geen antwoord op weet. Bijvoorbeeld over het driftige gedrag van je peuter een aantal keer per dag, of over je zoontje van bijna vier dat nog niet zindelijk is. Of, je dochtertje van drie jaar wil niet inslapen en je hebt alles al geprobeerd, maar ze huilt zichzelf elke avond overstuur. 

Dit zijn voorbeelden van gedrag waarmee je je als ouder soms geen raad weet. Je kunt gaan twijfelen over je aanpak en manier van opvoeden. Ook kun je je zorgen maken over de ontwikkeling van je kind, zoals de ontwikkeling van de motoriek of de taal.

Verpleegkundige inloopspreekuren
Voor al deze vragen en meer kun je gratis een bezoek brengen aan het inlooppreekuur in uw regio. Hier tref je de jeugdverpleegkundige die je verder kan helpen. Kijk hier voor een overzicht van de spreekuren.

CJG
Daarnaast kun je ook informatie over opgroeien en opvoeden vinden op de website van je CJG.

Ook handig?
TNO heeft een filmpje gemaakt over hoe je je kindje het beste kunt helpen om een gezond gebit te houden. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Links zie je een aantal onderwerpen waar je vragen over kunt hebben bij het opvoeden. Denk aan inbakeren, veiligheid en borstvoeding. Kijk bij 'extra ondersteuning' als je, ondanks de adviezen, met vragen over het opgroeien of de opvoeding van je kind blijft zitten. Zijn je vragen gevolg van (echt)scheiding, dan kun je voor hulp ook terecht bij het algemeen maatschappelijk werk van Sensire.

Yunio jeugdgezondheidszorg heeft enkele filmpjes gemaakt met uitleg voor veelgestelde vragen.
Voor filmpjes over de juiste manier waarop je je kindje oppakt en vasthoudt, klik je hier.
Voor filmpjes over de juiste manier om je kindje te helpen zich op zijn buik te draaien, klik hier. 
 

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail