A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Eigenheid van ieder kind en gezin  

Consultatiebureau Zutphen

Het antroposofisch consultatiebureau

Je kunt kiezen voor antroposofisch georiënteerde jeugdgezondheidszorg in het werkgebied van Yunio. Het team bestaat uit een jeugdarts, antroposofische jeugdverpleegkundige en een assistente. Bij specifieke medisch antroposofische vragen kan verwezen worden naar een antroposofische arts.

Antroposofisch Consultatiebureau  Margriet
Yunio jeugdgezondheidszorg heeft naast haar reguliere consultatiebureau’s voor haar klanten ook het antroposofisch consultatiebureau Margriet.
Dit consultatiebureau wordt gehouden op maandag en woensdag aan de Govert Flinckstraat 1 te Zutphen.

Het consultatiebureau Margriet is op afspraak toegankelijk voor alle klanten van Yunio jeugdgezondheidszorg, die geïnteresseerd zijn in, of leven vanuit het antroposofische gedachtegoed. Wij streven ernaar dat de ouders zoveel mogelijk dezelfde gezichten zien.

Op het  consultatiebureau Margriet volgen wij, net als op de reguliere bureaus, de ontwikkeling van je kind. Met als aanvulling de adviezen vanuit de antroposofie.

Wat betekent dit in de praktijk voor jou als ouder?

  • Je kunt meedenken en adviseren in de wens je baby lang te omhullen. Denk hierbij aan wollen ondergoed, een hemeltje boven de wieg, mutsjes,  bakeren, indien mogelijk  geen kinderdagverblijf  in het eerste levensjaar en lang borstvoeding geven.
  • Je krijgt voedingsadviezen over biologisch dynamische voeding, natuurvoeding, en het lang uitstellen van dierlijke eiwitten.
  • Je krijgt opvoedingsadviezen waarbij we letten op de balans tussen doen, denken en voelen. Maar ook op eenzijdigheden in de opvoeding of bij je kind. We letten op doeners en denkers, kleinhoofdig,  groothoofdig  en passen daar onze adviezen en soms zelfs de voeding op aan.
  • Er is met regelmaat een thema-avond voor alle ouders. Deze thema-avond wordt soms geleid door een pedagoog met een antroposofische achtergrond. Bij voldoende belangstelling starten wij een moedergroep; we brengen de moeders bij elkaar, daarna bepalen de moeders zelf hoe ze verdergaan. Sommige groepen bestaan 3-4 jaar, andere groepen bestaan al jaren en zijn ook niet van plan te stoppen.
  • Wij zijn een klankbord voor vragen over vaccinaties. We voeren met alle ouders een uitgebreid vaccinatiegesprek, waarna ouders zelf een keuze maken.
  • Je krijgt advies over wikkels en kompressen die bij kleine kwalen kunnen worden toegepast. Bij voldoende animo organiseren we een uitgebreide uitlegavond hierover in samenwerking met de antroposofisch verpleegkundigen van Sensire.
  • De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau “Margriet” heeft naast haar reguliere opleiding een uitgebreide antroposofische scholing gehad.
  • Collega-jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen mogen ons altijd consulteren. Bijvoorbeeld bij vragen van ouders die misschien meer bij ons bureau thuishoren, maar waarbij ouders liever het reguliere bureau blijven bezoeken.

 

Wat zijn de kosten?
Er zijn aan ons antroposofisch consultatiebureau Margriet geen kosten verbonden.

Waar kan ik mijn kind aanmelden?
Als je je kind wilt aanmelden voor het consultatiebureau Margriet of wanneer je meer informatie wilt, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met het consultatiebureau Margriet door te bellen of te mailen. Dit kan via telefoon 06 - 10 92 61 86 (tijdens kantooruren) of cb.margriet@yunio.nl. Je kunt ons ook 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via het algemene telefoonnummer van Yunio: 0900 – 98 64 doorkies 2-1-1.

Waar kan ik terecht?
Consultatiebureau Margriet
Govert Flinckstraat 1
7204 HK Zutphen

Het team consultatiebureau Margriet bestaat uit de volgende mensen:
Raquel Bosman,  jeugdarts
Lion ter Voert, antroposofisch jeugdverpleegkundige
Erna Brevé, consultatiebureau assistente

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail