Skip to main content

Klachten & complimenten

Van Yunio verwacht je goede, professionele, veilige, prettige en persoonlijke ondersteuning. Onze medewerkers zetten zich elke dag in om die verwachting waar te maken. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Als je een klacht hebt, kun je die op verschillende manieren bespreken. Laat je klacht in ieder geval horen. Dan kunnen wij hem oplossen en onze dienstverlening in de toekomst verbeteren.

Wanneer je juist heel tevreden bent over ons of onze medewerkers, laat het ons dan ook weten! Dit kun je doen door een mail te sturen naar info@yunio.nl of door hier een compliment in te dienen

Zes manieren om verder te komen bij een klacht

Als je niet tevreden bent, is dat erg vervelend. In de eerste plaats voor jezelf en je gezin. Je wil graag erkenning voor je klacht, of excuses. Of misschien wil je vooral voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Ook voor medewerkers is het uiteraard geen prettige situatie. Als je een klacht hebt, zijn er zes manieren waarop je verder kunt komen.

1. Contact met de betrokken medewerker

Voor jezelf en de medewerker is het prettig als het lukt om je klacht direct met elkaar te bespreken. Onze medewerkers zijn professionals die je gewoon op hun handelen mag aanspreken. De ervaring leert dat de meeste klachten in zo’n gesprek worden opgelost.

2. Vul het online klachtenformulier in

Op deze pagina kun je online een klachtenformulier invullen. Binnen twee werkdagen ontvang je van ons een reactie. 

3. Contact met de klachtenbemiddelaar

Soms is het prettiger om de situatie met een neutrale buitenstaander te bespreken. Daarom heeft Yunio ook onafhankelijke klachtbemiddelaars die je verder kunnen helpen. Dat kan bij iedere stap van het indienen van een klacht. Er zijn voor jou geen kosten aan verbonden. 

Als je de hulp van een klachtbemiddelaar wilt inroepen, dan kan je dit telefonisch via 088 - 2609102 (Helga van Silfhout) of 088 - 2609103 (Ellen te Winkel) of per e-mail via klachten@sensire.nl aangeven. De klachtbemiddelaar neemt dan uiterlijk drie werkdagen na ontvangst van jouw klacht contact met je op. Tijdens een persoonlijk gesprek kan je jouw verhaal kwijt, het probleem toelichten en aangeven welke oplossing je graag ziet voor jouw klacht.

De klachtbemiddelaar werkt altijd met hoor en wederhoor, blijft altijd neutraal binnen het hele proces en werkt altijd vanuit vertrouwelijkheid. De klachtbemiddelaar begeleidt gesprekken, zodat jij en Yunio er samen zo goed mogelijk uitkomen. Jij houdt altijd de regie en je bepaalt wat er wel en niet met jouw klacht gedaan mag worden. 

4. Contact met de directeur

Vind je het lastig om een medewerker direct kritiek te geven of voel je je niet gehoord? Dan is het een goede optie om contact op te nemen met de directeur. Je kunt de directeur altijd bellen of mailen. De directeur belt je binnen twee dagen terug. Binnen een week volgt een gesprek waarin je je klacht bespreekt. De gegevens van de directeur zijn als volgt: Wilma Heesen, w.heesen@yunio.nl06 53 93 88 12

5. Contact met zorgbelang gelderland

Zorgbelang Gelderland is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van iedereen in de provincie die zorg krijgt. De ondersteuning van Zorgbelang Gelderland is vergelijkbaar met die van de klachtenfunctionaris. De medewerkers geven informatie en advies en helpen je bij het indienen van je klacht.

Als inwoner van Gelderland kun je gratis gebruikmaken van de diensten van Zorgbelang Gelderland. De afdeling Informatie en Klachtenopvang kun je bereiken via 026 384 28 22 (9.30 tot 16.30 uur) en ikg@zorgbelangnederland.nl. Kijk voor meer informatie op zorgbelanggelderland.nl.

6. Klachtencommissie Sensire

Voor jou en voor Yunio is het prettig als het lukt om je klacht binnen de eerste vier opties naar tevredenheid af te handelen. Wij doen ons best om dat mogelijk te maken. Als dat toch niet lukt, kun je terecht bij de klachtencommissie. Yunio maakt gebruik van de klachtencommissie van Sensire & Sutfene. Bij deze commissie dien je je klacht in, waarna je die tijdens een hoorzitting mondeling kunt toelichten. De medewerkers van Yunio vertellen ook hun kant van het verhaal.

De commissie onderzoekt vervolgens je klacht en doet schriftelijk uitspraak. Deze uitspraak wordt naar jou en naar de bestuurder van Yunio verstuurd. De bestuurder laat je vervolgens weten wat hij van de uitspraak vindt. Ben je het niet eens met de uitspraak van de klachtencommissie of met de reactie van de bestuurder? Dan kun je in beroep gaan bij een onafhankelijke geschillencommissie. Ook kun je je klacht voorleggen aan de burgerlijke rechter.

De klachtencommissie bestaat uit meerdere leden. Als dat nodig is, wordt de commissie aangevuld met een expert op het gebied van jouw klacht. De commissieleden zijn niet verbonden aan Yunio en hebben geheimhoudingsplicht.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat je kunt doen als je een klacht hebt en over hoe Yunio met klachten omgaat? Je kunt hier onze klachtenregeling downloaden of opvragen via 0900 9864.