A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Het eigene koesteren

Afbeelding: Header cursus12-15

Het eigene koesteren

In ons werk komen we heel verschillende mensen tegen. Iedereen heeft een eigen verhaal, eigen wensen, een eigen karakter. Die eigenheid koesteren we. Dat houdt in dat we ons verdiepen in wat belangrijk is voor iemand. Daar stemmen we de zorg op af. Want gezondheid kunnen we niet garanderen, maar menswaardige zorg bieden kunnen we wel. We beseffen dat we het privédomein van onze klanten betreden, en daar gaan we respectvol mee om. Onze klanten zeggen dan: “Jammer dat we zorg nodig hadden, maar de medewerkers van Sensire hebben het héél goed gedaan!”

Elke klant heeft zo zijn eigen wensen. Ik probeer daarin mee te gaan, open te staan voor de sfeer in huis. Zo kom ik vaak ‘s ochtends bij een meneer om de wond aan zijn been te verzorgen. Ik weet dat hij altijd stipt om tien uur met de buurvrouw een potje scrabble speelt. Hij is erg gehecht aan die traditie. Daarom zorg ik ervoor dat ik vóór tienen bij hem langsga. Voor mij is dat geen probleem en deze meneer is er erg blij mee.”
Monique (41), verpleegkundige in de wijkzorg bij Sensire

Dagelijks kom ik bij verschillende mensen thuis. De één heeft natuurlijk meer zorg en aandacht nodig dan de ander. Daarom werk ik ook niet volgens een strak schema. Ik wil kunnen uitleggen waarom ik er ben, even kort de dag doornemen, vragen of er nog andere zorg nodig is. Voor de mevrouw die kortgeleden haar echtgenoot heeft verloren, trek ik extra tijd uit. Ik ga dan niet op de klok zitten kijken. Het gevoel dat je elkaar van mens tot mens benadert, daar haal ik in mijn werk veel voldoening uit.”
Esther (43), wijkverpleegkundige bij Sensire 
 

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail