Skip to main content

4 maanden

Dit consult is een extra consult en kunnen we in overleg met jou inplannen wanneer dat voor jou of je kindje gewenst is. Dat kan ook een beeldbelconsult zijn.
Hieronder beschrijven we het bezoek aan het bureau als dat is afgesproken.

Afspraak bij de jeugdverpleegkundige

Na het wegen en meten bij de assistente, komt de jeugdverpleegkundige jullie ophalen voor de afspraak. Als eerste komt de groeicurve van je kind aan bod. Vervolgens vraagt ze je hoe de combinatie werk en gezin (indien van toepassing) en het ouderschap gaat en hoe je kind slaapt en drinkt. Daarnaast geeft ze voorlichting over de ontwikkelingsfase die komen gaat zodat je weet wat je de komende periode kan verwachten. Heb je zelf vragen, kun je deze uiteraard ook stellen. Verder geeft de jeugdverpleegkundige extra informatie over de eerste hapjes en geeft ze adviezen over slapen.

TIP: Schrijf de vragen die je hebt vooraf op. Zo voorkom je dat je ze vergeet te stellen.

Lichamelijk onderzoek en ontwikkelingsonderzoek

De jeugdverpleegkundige voert een kort lichamelijk onderzoek bij je kind uit. Ze let bij deze afspraak voornamelijk op de activiteit, de fontanel, de voorkeurshouding en de symmetrie van je kind. 

Aankleden & plannen nieuwe afspraak

De totale afspraak duurt ongeveer 20 minuten. Na de afspraak mag je je kind in de omkleedruimte weer aankleden. Met de assistente plan je vervolgens een nieuwe afspraak in.

Vragen bij thuiskomst?

Heb je bij thuiskomst toch nog vragen of ben je die goede tip van de jeugdverpleegkundige toch vergeten? Op deze website vind je onder opvoedvragen heel veel antwoorden op vragen. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken via telefoonnummer 088 260 919. Mailen of appen met de jeugdverpleegkundige kan ook. Kijk in het groeiboekje of op de locatiepagina voor de contactgegevens.