Skip to main content

2 weken | Eerste bezoek aan huis

Je kind is ongeveer twee weken oud. De kraamverzorgster is alweer een paar dagen weg en de jeugdverpleegkundige van Yunio komt bij jou op huisbezoek.

Kennismaken

Tijdens dit eerste bezoek maak je kennis met de jeugdverpleegkundige. Ze vertelt je wie ze is, wat ze doet en hoe Yunio je ondersteunt. Ze legt de rol van het consultatiebureau uit en welke ondersteuning we aan jou als ouder bieden. Daarnaast geeft de jeugdverpleegkundige voorlichting over de ontwikkelingsfase die komen gaat zodat je weet wat je de komende periode kan verwachten. Ook kun je zelf vragen stellen zoals bijvoorbeeld voeding, huilgedrag, contact, slaappatronen etc.

Lichamelijk onderzoek

De jeugdverpleegkundige voert tijdens het huisbezoek een kort lichamelijk onderzoek uit.
Je kind wordt gewogen en onderzocht. Ze let bijvoorbeeld op de ademhaling, de fontanel, de navel en de activiteit van je kindje. Ze bespreekt met je wat ze doet en legt uit waarom ze dat doet. Dat maakt het makkelijk te volgen.

Zijn er aandachtspunten of heb je vragen? Dan bespreekt ze deze punten samen met je en adviseert je daarover of verwijst je door. 

Praktische zaken

Dan zijn er ook nog een aantal praktische zaken die ze met je bespreekt zoals het Groeiboekje, het digitale Kinddossier, het inloopspreekuur en vaccinaties. Ook heeft de jeugdverpleegkundige de volgende twee afspraken (bij 4 weken en 2 maanden) op het consultatiebureau al voor je ingepland.

Het huisbezoek duurt ongeveer een uur.

Heb je vragen na afloop van het consult, kun je ons 24/7 bellen op 088 260 9191 of je mailt de jeugdverpleegkundige

Vragen na het huisbezoek

Heb je na het huisbezoek nog een dringende vraag of ben je die goede tip van de jeugdverpleegkundige toch vergeten? Op deze website vind je onder opvoedvragen heel veel antwoorden op vragen. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken via telefoonnummer 088 260 919. Mailen of appen met de jeugdverpleegkundige kan ook. Kijk in het groeiboekje of op de locatiepagina voor de contactgegevens.