Skip to main content

9 maanden

Heb je de vorige keer afgesproken dat je met 9 maanden terug terugkomt? Voorafgaand aan je bezoek krijg je een mail met de vraag om in Mijn Kinddossier een vragenlijst over je kind in te vullen. Hieronder beschrijven we het bezoek aan het bureau als dat is afgesproken.

Afspraak bij de jeugdverpleegkundige of -arts

De negen maanden afspraak begint met het bespreken van de groeicurve en richt zich daarna met name op het gedrag en eetgedrag van je kind. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige vraagt naar wat en hoeveel je kind eet, wat voor een type kind het is en of hij lekker in zijn vel zit. Daarnaast geeft ze voorlichting over de ontwikkelingsfase die komen gaat zodat je weet wat je de komende periode kan verwachten en vraagt ze naar het ouderschap. Heb je zelf vragen, kun je deze ook stellen. Tijdens dit bezoek geeft de arts of verpleegkundige extra informatie en adviezen over de "normale" ontwikkeling van kinderen op deze leeftijd zoals de eigen wil ontdekken, eenkennigheidspraak- en taalgebruik en spelen.

TIP: Schrijf de vragen die je hebt vooraf op. Zo voorkom je dat je ze vergeet te stellen.

Lichamelijk onderzoek

Bij het lichamelijk onderzoek wordt net als bij de zevenmaanden afspraak weer extra goed gekeken in de mond in verband met het opkomen van tanden en het eten van vaste voeding.

Ontwikkelingsonderzoek

Tijdens het ontwikkelingsonderzoek wordt onder andere gekeken of je kind een blokje kan overpakken, kan omrollen van rug naar buik (en omgekeerd) en het hoofd zelf goed rechtop kan houden in zit. 

Zijn er aandachtspunten of heb je vragen? Dan bespreekt ze deze punten samen met je en adviseert je daarover of verwijst je door.

Géén vaccinaties

Tijdens deze afspraak zijn er geen vaccinaties. 

Zelf online plannen nieuwe afspraak

De volgende afspraak plan je zelf online in via Mijn Kinddossier nadat je per mail hiervoor een uitnodiging hebt ontvangen.

Vragen bij thuiskomst

Heb je bij thuiskomst toch nog vragen of ben je die goede tip van de jeugdverpleegkundige of jeugdarts toch vergeten? Op deze website vind je onder opvoedvragen heel veel antwoorden op vragen. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken via telefoonnummer 088 260 919. Mailen of appen met de jeugdverpleegkundige kan ook. Kijk in het groeiboekje of op de locatiepagina voor de contactgegevens.