Skip to main content

Reizigersvaccinaties voor kinderen

maak een afspraak

Kinderen zijn gevoeliger voor ziekten, kou, warmte en zon dan volwassenen. Ze hebben minder reserves als het gaat om vocht en voedingsenergie. In veel (sub)tropische landen (ook Turkije, Kaapverdië, Marokko) en in Oost-Europa is de gezondheidszorg en hygiëne niet zo goed als in Nederland. Daardoor loop je hier een groter gezondheidsrisico. Als je met kinderen gaat reizen, is een goede voorbereiding dus erg belangrijk. Maak een afspraak voor het reizigersspreekuur op de GGD bij je in de buurt voor een advies op maat.

Op deze pagina van de website van het GGD vind je alvast belangrijke informatie over het reizen met jonge kinderen: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/aandachtspunten/kinderen-12-jaar

Hoe maak je een afspraak?

Afspraken maken kan op twee manieren:

Bellen met het afsprakenbureau reizigersadvisering: 0900 - 822 24 67 (iedere werkdag tussen 08.45 en 17.00 uur bereikbaar)
Online via: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/maak-een-afspraak

BMR-VACCINATIE SOMS OOK OP HET CONSULTATIEBUREAU

Is jouw kind tussen de 6 en 12 maanden oud en gaan jullie binnenkort op vakantie? In sommige gevallen kun je ook terecht bij het consultatiebureau voor de BMR-vaccinatie. De ideale tijd voor de BMR-vaccinatie is minimaal 3 weken voor de vakantie. Informeer bij jouw verpleegkundige.