Skip to main content

GEWOON VACCINEREN?

“Vaccineren”: een onderwerp waar de laatste jaren meer en meer over gediscussieerd wordt. Ik zie om me heen veel ouders die “gewoon” vaccineren. Tegelijkertijd zijn er ook ouders die mij proberen te overtuigen dat vaccineren geen goed idee is.

WAAROM VACCINEREN?

Toch vroeg ik mijzelf af: “waar vaccineer ik mijn kind eigenlijk voor?”.  Met een paar afkortingen van het consultatiebureau in de aanslag, ben ik maar eens gaan Googelen. Wat betekenen deze afkortingen? Ik had geen flauw idee… Na het gesprek op het consultatiebureau wilde ik toch nog meer informatie en verdieping over dit onderwerp.

EIGEN ONDERZOEK

Daarom ben ik dus het internet op gegaan om snel informatie in te winnen. Maar zoeken op wel / niet vaccineren maakte mij erg onzeker. Hoe meer verhalen ik ging lezen over anti-vaccinatie, hoe meer ik er in begon te geloven.

“Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen dat onze zoon onnodig lijdt aan een ziekte of aandoening die wij hadden kunnen voorkomen. “

Met mijn partner heb ik hier veel over gesproken en zijn wij samen tot de conclusie gekomen: vaccineren is de meest verstandige keuze. De mensheid en deze samenleving heeft er jaren over gedaan om allerlei vervelende en dodelijk ziektes uit te roeien. Die kunnen door het niet-vaccineren weer de kop opsteken. Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen dat onze zoon onnodig lijdt aan een ziekte of aandoening die wij hadden kunnen voorkomen.