Skip to main content

Informatie inloop bij over de vrijwillige Home-Start ondersteuning in gezinnen.

18 augustus 2022

18-8-2022

De coordinatoren van Home Start Yunio organiseren weer inloopmomenten voor mensen die geïnteresseerd zijn om ondersteuning te willen geven aan gezinnen. Van 10 tot 11 ontvangt een coördinator van het vrijwilligersproject geïnteresseerden bij en geeft voorlichting over het werk, de begeleiding, het verschil dat een vrijwilliger maakt en de tijdsinvestering die het werk met zich meebrengt. 

 

 

De locaties :

Oude IJsselstreek
Dinsdag 6 september 10.00 uur
Lunchroom Met liefde 
Sint Jorisplein 1B
Terborg

Doetinchem
Woensdag 7 september 10.00 uur 
Het Gevang
Nieuwstad 76
Doetinchem
  
Montferland
Vrijdag 9 september 10.00 uur
Jan & Jan
Lieve Vrouweplein 4

Didam

Berkelland
Dinsdag 6 september 10.00 uur 
De Luifel
Dorpsstraat 11
Ruurlo

 

De impact van het vrijwilligerswerk
Nu de vakantieperiode is afgelopen, start het drukke leven weer op voor gezinnen. Werk, school, gezin, huishouden, relatie, sporten, opvoeden en ook nog tijd voor jezelf maken; soms lukt het ouders niet om al deze ballen hoog te houden. Home-Start van Yunio helpt gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar als het even niet zo goed gaat of als  men niet kan terugvallen op een netwerk of familie. Zij ondersteunen het gezin tijdelijk en bieden hen een luisterend oor en helpt hen op weg door ze te helpen zoeken naar oplossingen voor de situaties waarmee ze worstelen. Door op tijd deze laagdrempelige hulp te bieden, krijgen kleine problemen geen kans om uit te groeien tot grote.

Coördinator Nicole Tannemaat vertelt: “Onze vrijwilligers dragen bij aan de verbetering van het welzijn en bieden meer ruimte voor ouders en kinderen om op positieve wijze met elkaar om te gaan. Het effect van deze vorm van ondersteuning is echt heel erg groot voor de gezinnen, en het is heel erg dankbaar werk voor de vrijwilligers. Ze genieten er echt van te zien hoe een gezin weer opbloeit.”

Aanmelden is niet nodig voor de informatie-inloop. In oktober gaat de voorbereidende cursus voor nieuwe vrijwilligers weer van start. Meer informatie of contact:

homestartachterhoek@yunio.nl   of kijk op de INFORMATIEPAGINA

 

Dit artikel delen

Naar het nieuwsoverzicht