Skip to main content

Informatiemoment over vrijwillige gezinsondersteuning

29 januari 2024

Kleine moeite, groot plezier

 

Yunio nodigt geinteresseerden uit voor een laagdrempelig inloop- en informatiemoment over het vrijwilligerswerk in gezinnen. De inloopmomenten vinden op verschillende momenten plaats op diverse plekken in de Achterhoek. 

De inloopmomenten vinden plaats op:

Lochem
Dinsdag 6 februari 14:00-15:00 uur
LOTS Eten & Drinken
Oosterwal 27 in Lochem

Bronckhorst
Donderdag 8 februari 11:30 -12:30 uur
Grand Café het Meestershuis
Dorpsstraat 1 in Vorden

Oude IJsselstreek
Donderdag 8 februari 11.30-12.30
Grandcafé Het Schaftlokaal
Hutteweg 24 in Ulft

Zutphen
Donderdag 8 februari 14.00 - 15.00 uur
Driekant Broodcafe
Lijmerij 23 in Zutphen

Doetinchem
Dinsdag 6 februari: 13:00 -14:00 uur
Grand Café de Bank
Simonsplein 16 in Doetinchem

Bredevoort
Dinsdag 6 februari 11:30-12:30 uur
t’ Grachthuys
Kruittorenstraat 1 in Bredevoort

Aalten
Woensdag 7 februari 11:00-12:00 uur 
De Pol
Polstraat 7 in Aalten

Winterswijk
Maandag 5 februari 13.30 - 14.30 uur
VanStreek
Notaristuin 10 in Winterswijk

 

Oost Gelre
Maandag 5 februari 10.00 - 11.00 uur
Bakkerij Wissink 
Markt 1-3 in Groenlo

 

Berkelland
Op maandag 5 februari 15.00 - 16.00 uur
Tante Truus
Nieuwstraat 33 Eibergen

Montferland
Woensdag 7 februari 12.00-13.00
Restaurant HJ’57
Molenpoortstraat 35 in ‘s Heerenberg

 

Yunio, bekend om haar inzet naast jeugdgezondheidszorg voor preventie en gelijke kansen voor alle kinderen, organiseert dit informatiemoment om de waardevolle rol van vrijwilligers in gemeenschappen te benadrukken. Vrijwilligers spelen een cruciale rol bij het effectief aanpakken van kleine uitdagingen binnen gezinnen.

"In een wereld waar gelijke kansen voor alle kinderen niet vanzelfsprekend zijn, maakt de Yunio-vrijwilliger een significant verschil in gezinnen," deelt vrijwilligerscoördinator Vera Schakel - de Ligt. "Vrijwilligers bieden ondersteuning aan gezinnen die tijdelijk extra hulp nodig hebben. Door tijdig laagdrempelige hulp te bieden, krijgen kleine uitdagingen geen kans om uit te groeien tot grote."

Met de focus op gelijke kansen voor alle kinderen, werft Yunio vrijwilligers met een groot hart voor kinderen. Of het nu gaat om het verlichten van de druk op ouders, het bevorderen van taalontwikkeling of het bieden van een steuntje in de rug, "Het lijkt misschien niet veel om eens per week klaar te staan voor een gezin, maar gezinnen bloeien er enorm van op," benadrukt De Ligt.

Tijdens deze informele inloop worden geïnteresseerden geïnformeerd over wat het betekent om een Yunio-vrijwilliger te zijn, een ‘gekoppelde noaber’ die naast een gezin staat en ondersteuning biedt. De vrijwilliger maakt tijdelijk deel uit van het netwerk van een gezin dat extra ondersteuning kan gebruiken.
 

Aanmelden is niet nodig voor de informatie-inloop. In februari starten de voorbereidende bijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers. Voor meer informatie of contact, kijk hier of neem contact op met coördinator Vera Schakel - de Ligt op v.deligt@yunio.nl of 06- 306 302 21

Dit artikel delen

Naar het nieuwsoverzicht

Home-Start zoekt vrijwilligers

Wil jij een gezin steunen door persoonlijk aandacht en praktische hulp te geven? Word dan Home-Start vrijwilliger!

Steungezin worden?

Ben jij dol op kinderen en ben jij bereid om een kind uit de buurt eens van school te halen of mee te nemen naar de speeltuin om de hoek? Meld je dan als steungezin aan. Lees hier meer...

Vrijwilliger kindertaalcoach worden?

Spreekt de combinatie van taal, cultuur en kinderen jou aan? Meld je aan als vrijwilliger Kindertaalcoach voor anderstalige gezinnen in de gemeente Aalten, Bronckhorst en Winterswijk. Lees meer...