Skip to main content

Er is geen handboek voor het fulltime ouderschap, heb ik ontdekt.

24-10-2019

Nicole Tannemaat is 32 jaar, moeder van Tess van 10 maanden en woont met haar man Kaj en haar dochter Tess in Doetinchem.  Sinds enkele maanden werkt ze als Home-Start coördinator bij Yunio. 

Nicole blogt maandelijks voor Yunio over het ouderschap en welke verrassingen ze tegenkomt.

"Ondanks mijn pedagogische achtergrond zou je misschien verwachten dat het moederschap voor mij geen verrassingen geeft, maar niets is minder waar. Het moederschap geeft mij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en maakt mij kwetsbaar. Ik verwonder mij bijna dagelijks en ontdek steeds weer nieuwe dingen. Er is geen handboek voor het fulltime ouderschap, weet ik nu. Met mijn blogs wil ik jullie een kijkje geven in mijn uitdagingen, ontdekkingstochten, worstelingen en geluksmomentjes als moeder.”


Lees hier de blogs van moeder Nicole

Hét handboek over het (perfecte) ouderschap is er niet

Ik was moe, brak, uitgeput en ontredderd, zoekende naar een manier om alle ballen van het moederschap hoog te houden.

Weer naar het kinderdagverblijf

Twee maanden is Tess niet naar de opvang geweest vanwege de Corona maatregelen, maar dat mag weer. Dat is niet aleen wennen voor Tess, maar ook voor papa en mama...

Goedemorgen!

In deze tijd van social distancing beginnen de dagen elke dag zo'n beetje hetzelfde en lijkt het zelfs op structuur. Goedemorgen!

Mom in quarantaine

Het coronavirus houdt iedereen in zijn greep. Iedereen.. maar wat zullen de allerkleinsten hiervan meekrijgen?

Van baby naar dreumes

Hoorde ik dat goed? Zei ze 'mama'?

Ziek

Tess is 10 maanden en voor het eerst ziek. Ziek in de zin van koorts, spugen, diarree, groene snottebellen en een flinke hoest.

Kerstinkopen

Wat leek het een goed idee; samen kerstinkopen doen met mijn man en Tess. Zaterdagochtend struinden we over de markt, shopten we in de stad en sloten we af met een lekkere lunch in een lunchroom. Maar dan... Eenmaal thuis proberen we haar verstoorde ritme  weer op te pakken..

Slapen! of het gebrek eraan.

Ik hoor in de verte een huiltje.. Langzaam ontwaak ik en wordt het huiltje luider.. ik kijk op mijn wekker.. 00.30 uur. Pff het is nog maar het begin van de nacht..

Is het een meisje of een jongen

Is het een meisje of een jongen? Wat heeft hij mooie ogen! Hoe oud is hij? Is het een meisje of een jongen? Hmm.. op deze vragen of opmerkingen had ik mezelf nog niet op voorbereid...