Skip to main content

Goedemorgen!

In deze tijd van social distancing beginnen de dagen elke dag zo'n beetje hetzelfde en lijkt het zelfs op structuur. Goedemorgen!

 

Ik word wakker van Tess haar gebrabbel en muziekknuffel. Ik kijk op de klok, het is 07:00 uur ‘s ochtends, niet heel verrassend. Tess slaapt de laatste twee weken tot exact 07:00 uur. Die voorspelbaarheid heeft ook een positief effect op mij, mijn interne klok is ook rond 07:00 uur wakker. Vijf jaar geleden had ik gezegd dat 07:00 uur een prima tijd is om je weer om te draaien in bed. Nu, moeder van een dochter van bijna anderhalf jaar, keur ik 07:00 uur goed. Ik loop naar haar kamer en zie een gulle lach en een wijsvinger naar de grond waar haar knuffel ligt. Ook dit gaat elke ochtend heel voorspelbaar hetzelfde. Neemt niet weg dat ik met mijn acteerkunsten elke keer net zo geschokt reageer “O oh Nijntje is gevallen”. Ik geef haar Nijntje terug en een kus en til haar uit bed.

Maar dan begint het ritueel pas

Eerst moet de grote beer (behang op de muur) een kus en dan kleine beer, dan wijst ze naar het hemeltje boven haar bed en aait ze het plaatje van de olifant tot slot wijst ze naar de lamp en tikt deze aan zodat die heen en weer zwaait. Ah fijn, het ochtendritueel is weer compleet. Zo word ik ook langzaam wakker voordat het omkleden (lees: het echte werk) begint. Welgeteld een week achter elkaar had Tess overvolle natte plasluiers in de ochtend, die ervoor zorgde dat haar romper en slaapzak ook natte vlekken vertoonde. Op zich geen ramp, zelf dacht ik dat deze ‘fase’ ook wel weer voorbij zou waaien. Niets was minder waar toen op een ochtend haar overvolle plasluier geknapt was. Een luier kan blijkbaar knappen en hoe!! Ik deed deze ochtend nietsvermoedend de slaapzak open en allerlei wit vochtig pluis zat overal. Op haar buik, rug, slaapzak, pyjama en bij het uittrekken belandde alles op de commode en op de grond. Ik riep Kaj erbij en samen konden we aan het werk. Papa en Tess gingen onder de douche. Ik ging ondertussen de kleren uitspoelen, wasmachine aanzetten en de kamer schoonmaken. Dit alles om 07:30 uur ‘s ochtends. Goedemorgen!