A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Eigen kraamverzorgende bij geboortecentrum IZZI

25-07-2014

Sinds april vorig jaar is Geboortecentrum IZZI gevestigd in het Gelre ziekenhuis Zutphen. Hier kunnen vrouwen in een huiselijke sfeer bevallen. Sinds 1 juli 2014 wordt de begeleiding van de bevalling niet alleen verzorgd door de eigen verloskundige, zoals al gebruikelijk was, maar ook door een eigen kraamverzorgende.

IZZI is daarmee dé plek in de regio voor vrouwen die ervoor kiezen hun baby in het ziekenhuis geboren te laten worden, zonder medische indicatie. Een eigen kraamverzorgende bij de bevalling betekent, ook in het ziekenhuis, één-op-één begeleiding. De kraamverzorgende wijkt niet van de zijde van de barende, assisteert tijdens de bevalling zowel de aanstaande ouders als de verloskundige, zorgt voor de moeder en de baby direct na de bevalling, assisteert met het klaarmaken om weer naar huis te gaan en gaat dan ook daadwerkelijk mee naar huis om daar de zorg voort te zetten.

Op 1 juli werd de eerste baby geboren in geboortecentrum IZZI met assistentie van een kraamverzorgende. Onder begeleiding van Lotte Duis, verloskundige van Vroedvrouwenpraktijk Dieren, Doesburg en Brummen en Fennie Westhoff, kraamverzorgende van Kraamzorg LiemersCare kwam Gijs ter wereld. Een gezonde jongen van 3420 gram.

Geboortecentrum IZZI is een samenwerking tussen Verloskundige Cooperatie Berkel-IJsselland en Gelre Ziekenhuizen Zutphen en zij werkt samen met Kraamzorg LiemersCare, Naviva en Yunio kraamzorg.

Voor meer informatie kan men kijken op www.geboortecentrumizzi.nl.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail