A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Nieuwe vrijwilligers voor Yunio Home-Start

12-12-2013
Afbeelding: 131212 nieuwe vrijwilligers home start foto

Op 28 november jl. hebben 12 enthousiaste, nieuwe vrijwilligers de voorbereidende cursus voor Yunio Home-Start afgesloten. Eigen levenservaring en kwaliteiten zijn de basis voor het vrijwilligerswerk. In het kader van deskundigheidsbevordering waren alle vrijwilligers van Home-Start Achterhoek en Lochem uitgenodigd voor deze cursus.

Bart van Campen
Eén van de gastsprekers tijdens de cursus was Bart van Campen, orthopedagoog en als onderwijsadviseur en groepstrainer verbonden aan de Saxion Hogescholen. Met de inspirerende presentatie Opvoeden is een kunst nam Bart iedereen mee op een bijzondere “treinreis” in woord en beeld. Hij benadrukte dat het een voorrecht moet zijn om bij een halte op te stappen in de levenstrein van het kind. Warme pedagogische handen te bieden, bij het vallen en opstaan gedurende die reis. Dat daar mooie, maar ook lastige momenten ontstaan. Hoe leerbaar een kind is en dat het van belang is dat ouders en opvoeders zich dat realiseren. Zo komt een kind met de juiste bagage aan op zijn bestemming.

Filosofie Home-Start
Het sloot prachtig aan bij de filosofie van Home-Start die zegt dat als je jonge kinderen wilt steunen, je hun ouders moet steunen. Soms hebben ouders het een periode moeilijk. Een vrijwilliger kan hen dan helpen om het zelfvertrouwen te vergroten, sociale relaties te versterken en weer verder te gaan op eigen kracht.

Aanmelden of opgeven
Met de extra bagage van Opvoeden is een kunst heeft de nieuwe groep zin om te beginnen! Op www.yunio.nl/home-start en www.home-start.nl staat meer informatie voor wie geïnteresseerd is en een periode kan ondersteunen als Home-Start vrijwilliger. Ook ouders die behoefte hebben aan iemand een poosje kan ondersteunen, kunnen hier terecht voor meer informatie. Wie geïnteresseerd is in meer informatie over Bart van Campen kan kijken op www.bartvancampen.nl.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail