A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Samen op weg naar een gezonde toekomst

24-11-2011

Wat doe ik als tijdens de bevalling het schoudertje van de baby blijft vastzitten? Wat doe ik wanneer een kraamvrouw meer dan normaal bloedverlies heeft? Kortom, hoe werk ik in acute situaties goed met de verloskundige samen? Afgelopen tijd heeft verloskundige Cora Staal van verloskundigenpraktijk Goed Begin uit Renkum/Oosterbeek de kraamverzorgenden van Yunio kraamzorg Midden Gelderland hierin getraind. 

“Wij zijn een moderne organisatie die de laatste vakinhoudelijke ontwikkelingen vertaalt naar goede kraamzorg. Onze kraamverzorgenden zijn altijd op de hoogte van de laatste inzichten, die we bij de klant thuis toepassen.” Aldus Daniëlle van der Meer, manager Yunio kraamzorg Midden Gelderland. “En daarom worden onze kraamverzorgenden geregeld geschoold. Wat is er nu beter dan én om vakinhoudelijk up-to-date te zijn én om geschoold te worden door een verloskundige? Op deze manier kan de samenwerking tussen de verloskundige en de kraamverzorgende nog beter worden afgestemd.”

Wel een hele eer
De afgelopen maanden heeft verloskundige Cora Staal de kraamverzorgenden van Yunio kraamzorg Midden Gelderland getraind. Cora heeft veel contact met Yunio. Cora vertelt: “Daniëlle komt geregeld bij ons - maar ook bij andere verloskundigenpraktijken in de regio - om werkafspraken te maken. Deze worden doorgegeven aan de kraamverzorgenden. Hierdoor is een optimale samenwerking mogelijk, in het voordeel van onze gezinnen. Ik vond het prettig dat Daniëlle me benaderde om een scholing te verzorgen, om elkaar op deze manier nog meer te inspireren.”

Elke geboorte is uniek
“Wij werken zo veel mogelijk in de regio waar wij wonen. Op deze manier zien wij veel dezelfde verloskundigen en zijn wij ook op de hoogte van elkaars werkwijze. Elke geboorte is voor ons uniek, elk gezin heeft eigen vragen en wensen. Wij respecteren dat en geven daarom altijd in overleg met de ouders invulling aan de kraamzorg. Samen kunnen we moeder en kind de allerbeste zorg garanderen. Zo dragen we bij aan een goede start van een nieuw leven; op weg naar een gezonde toekomst.” Aldus kraamverzorgende Henriëtte van Ree.

Voor kraamzorg van Yunio kan men contact opnemen met 0900 – 98 64 of kijk op www.yunio.nl. Zwanger in de gemeente Renkum? Kijk dan op www.goed-begin.com of bel 06 - 50 28 16 46.

Afbeelding: DSC00167
Verloskundige Cora Staal met de kraamverzorgenden van Yunio
Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail