A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Sensire start dit najaar weerbaarheidstraining voor kinderen uit groep 5 t/m 8

15-10-2013

Soms lukt het allemaal niet zo goed op school en met vriendjes en vriendinnetjes. Een kind kan daardoor stil zijn en het gevoel hebben dat het er een beetje ‘buiten staat’. Maar het kan ook zijn dat het kind pest of gepest wordt. Een kind heeft vaak het gevoel dat het de enige is met deze problemen. Sensire maatschappelijk werk geeft dit najaar in Aalten en Dinxperlo weerbaarheidstrainingen voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool.

Kinderen leren voor zichzelf op te komen
In deze training ondervinden de kinderen dat ze niet de enigen zijn met deze gevoelens. Er wordt onder andere over de volgende onderwerpen gepraat: luisteren, manieren van reageren, pesten, kritiek, nee zeggen, complimentjes. Zowel kinderen, ouders, leerkrachten en begeleiders zijn erg enthousiast over de resultaten die geboekt worden.

Kinderen leren hun mening te geven, op een juiste wijze te reageren in moeilijke situatie, goed om te gaan met pestgedrag, vriendjes en vriendinnetjes te maken en zijn gevoelens goed te uiten?

Meer info en aanmelden?
Er zijn zeven wekelijkse bijeenkomsten op dinsdagmiddag na schooltijd. De groep bestaat uit maximaal acht kinderen en één begeleider. Er is een training voor kinderen uit groep 5 en 6 en een training voor kinderen uit groep 7 en 8. De kosten bedragen eenmalig €45,- (ontheffing is mogelijk).

De groep voor kinderen uit groep 5 en 6 wordt gegeven in Aalten, aan de Hofstraat 11. De start is na de herfstvakantie op dinsdag 29 oktober. De groep voor kinderen uit groep 7 en 8 draait dit keer in Dinxperlo op de donderdagmiddag. De eerste bijeenkomst is op 31 oktober.

Voor meer informatie of aanmelden, kan men contact opnemen met:

Mara Waszkiewicz
(maandag-woensdag/0314-356172/ m.waszkiewicz@sensire.nl) of

Sarah Pelgrim
(donderdag-vrijdag/ 0314-356171/ s.pelgrim@sensire.nl) 

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail