A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

“Werken en borstvoeding? Het kan!”

28-09-2012

“Werken en borstvoeding? Het kan!” Dat is dit jaar het thema van het Wereld Borstvoeding Week van 1 tot en met 7 oktober 2012.

Elk jaar, rond de 40ste week, wordt de Wereld Borstvoeding Week georganiseerd. Gedurende deze week staat het belang van borstvoeding in verschillende landen van de wereld in de kijker. 

Het thema van dit jaar is: “Werken en borstvoeding? Het kan!” Met dit thema wil men dit jaar de nadruk leggen op het feit dat zelfs wanneer de moeder terug aan het werk gaat, er mogelijkheden zijn om verder borstvoeding te geven aan haar kind. Die mogelijkheden biedt Yunio ook, aldus lacatiekundige Marlinda Roes – Stuurman: “Wanneer je weer aan het werk gaat, heb je rechten als “voedende moeder”. Deze zijn vastgelegd in de wet. Je mag bijvoorbeeld de eerste negen maanden 25% van je werktijd besteden aan borstvoeding. Wanneer je liever niet gaat kolven op je werk, is het mogelijk naar je kindje toe te gaan of je kindje op je werk te laten komen. Je werkgever dient te zorgen voor een afsluitbare ‘kolfruimte’ en een koelkast. Het is goed geregeld in Nederland, met als doel het landelijke advies van 6 maanden volledig borstvoeding te laten slagen!”

Meer informatie?
Voor meer info over borstvoeding kijk op www.yunio.nl of bel 0900-9864 (10 ct/min). Voor meer info over de Wereld Borstvoeding Week, kijk op www.borstvoeding.nl.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail