A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Stel jouw vraag
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

'Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd'

Yunio

Yunio zoekt vrijwilligers die als kindertaalcoach aan de slag willen

13-09-2017

Vrijwilligerswerk doen? Iets voor jonge ouders betekenen en zelf verder groeien? Word dan Kindertaalcoach! Yunio jeugdgezondheidszorg zoekt vrijwilligers voor anderstalige gezinnen in Winterswijk die behoefte hebben aan taalstimulering.

Waarin ondersteunt de kindertaalcoach?
De kindertaalcoach is een speciaal opgeleide vrijwilliger. Deze bezoekt wekelijks, één tot drie uur, een anderstalig gezin om op praktische wijze samen met het kind, ouders en eventuele broertjes en zusjes invulling te geven aan taalstimulering in het gezinsleven. Het voor-doen en het samen-doen speelt een belangrijke rol. Hierbij valt te denken aan voorlezen, taalspelletjes, samen met moeder thee drinken en een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de kinderboerderij. Gedurende zo'n bezoek wordt er Nederlands gesproken. Kortom, de kindertaalcoach draagt eraan bij dat in het gezin een rijke taalomgeving ontstaat.

Zin in vrijwilligerswerk?
Voor wie op zoek is naar vrijwilligerswerk biedt Yunio de mogelijkheid gezinnen te ondersteunen. Het gaat om taalondersteuning in gezinnen met minimaal één kind in de leeftijd van ongeveer twee tot maximaal zes jaar. De gezinnen worden doorverwezen door de jeugdverpleegkundige. Als zij constateert dat er geen of te weinig taalaanbod in het Nederlands verkregen wordt, kan zij het gezin aanmelden voor het Kindertaalcoach project, zodat de ontwikkelingskansen van deze kinderen vergroot worden en ook hun kansen op een goede schoolloopbaan optimaal zijn.

Professionele begeleiding
Als vrijwilliger Kindertaalcoach is men woonachtig in de gemeente Winterswijk, Aalten of Oost-Gelre. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld, men behoort wel affiniteit te hebben met buitenlandse culturen en kleine kinderen. De filosofie is dat mensen een schat hebben aan ervaringen, bekwaamheden, deskundigheid en kennis, maar bovenal beschikken over menselijke kwaliteiten zoals optimisme, zorgzaamheid, humor, vriendelijkheid en flexibiliteit. Yunio gebruikt vooral deze kwaliteiten. De vrijwilligers krijgen een vijfdaagse training, gericht op de taalontwikkeling, maar ook op het omgaan met de ouders. De cursus wordt georganiseerd op vijf dagen. Dit najaar start een nieuwe cursus op donderdag 12, 19 en 26 oktober en 2 en 9 november van 9.30 tot 12.30 uur. Tevens bieden we gezellige contacten met andere vrijwilligers, ondersteuning en professionele begeleiding door een Kindertaalcoach coördinator en een onkostenvergoeding.

Meer weten?
Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger, kan men contact opnemen met de coördinator van het Kindertaalcoach project: Rianne Stemerdink, e-mail r.stemerdink@sensire.nl of via 06-20958457.

Deel dit bericht
Facebook Twitter LinkedIn Mail